Dal Ja's Spring

Tuesday, March 16, 2010



Drama bersiri Korea kat KBS World ni baru habis episod terakhir (episod ke 22) sekejap tadi. Dah lama tak follow drama bersiri macam ni lepas Nur Kasih hujung tahun lepas. Drama ni kelakar giler, sedikit mengarut tapi boleh layan release tension sbb setiap episod mesti ketawa tak hingat :D

Basically, drama ni ala ala Bridget Jones Diary, kisah wanita naif berumur 33 tahun yang mencari Mr Rightnya. Drama ni agak 'dewasa' dan kureng sesuai untuk remaja kerana isu-isu sensitif yang ada spt pasangan belum berkahwin tapi tinggal bersama macam suami isteri, isu anak luar nikah, adegan2 romantis etc. Mmg susah kita nak jumpa filem/ drama luar yang 'clean' so dalam niat nak berhibur tu tetapkan jelah iman dalam hati.

Istimewanya drama ni, jalan cerita tak terlalu direct, susah nak agak apa akan berlaku seterusnya walaupun dah banyak episod, tak tau nak agak sapa sebenarnya Mr Right Dal Ja etc. Ada beberapa part juga yg berjaya buat aku termotivasi dengan optimisnya Dal Ja tentang karier dan hidupnya. Sountrack/ muzik latar drama ni pun best, fun + sesuai. Paling unik ialah tajuk setiap episod catchy dengan grafik related dengan tajuk/ cerita episod tu....sgt cool. Korang boleh layan grafik tu kat bawah cuma tak complete sgt (maybe akan diupdate kemudian). Paling penting...aku n wifey sgt2 terhibur dengan Dal Ja's Spring ni sebab seronok dapat spend time together-gether...mesra2 sambil layan drama best ni....ops! :P

Episode 1: “Things That Drive Her Crazy”



Episode 2: “Can Love Be A Business Transaction?”



Episode 3: “A Romantic Inquiry Into a Fateful Encounter”

Episode 4: “There Was a Prince… But…”


Episode 5: “Her Stance on Dealing With an Unsuitable Relationship”


Episode 6: “Show Must Go On!”


Episode 7 : Actually, All the Heart Needs is 2% Humidity









Episode 13: “Happy Valentine’s Day To You!”


Episode 14: “It’s Okay Even If You’re Not Superwoman!”



Episode 15: “Love Drenches My Heart, Like Spring Showers!”


Episode 16: “There Needs To Be Loyalty In Love!”


Episode 17: “Earnest Things You Need to Throw Away When You Love” Part 1


Episode 18: “Earnest Things You Need to Throw Away When You Love” Part 2


Episode 19: What It Is To Live As A Man



Episode 20: “What It Is To Live As A Woman

Episode 21:”People Unskilled In Love”


Finale : “Spring Comes Again, Flowers Bloom Again!”


~THE END~

3 comments:

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

hye tuan punye blog!
sy nak menyemak disini
oh~ besnye entri u pasal dalja spring. bes x cite nih? sy cadang nk tgk cite nih nanti.. sbb i minat HEro!
lee minki!!

ps: mane awk dapat gambar2 yg berepisod nih yer,, na grab simpan leh..??? thx..

jemput ke blog..

Najed said...

haloo :D thanks for visiting

no prob...silakan menconteng.

as per my posting...drama tu have lots of fun...now bila dah abis my wife siap sebut2 lagi tiap2 malam ..hehe.

Kitaorg layan sbb cerita best regardless saper pun pelakonnya.

gambar2 tu from google image...foc...amik je :)

NN said...

drama yang best wajib tonton.. lakonan superb chae rim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...