Ramadan 1430H kini menjelang tiba...

Friday, August 21, 2009

Esok semua umat Islam di Malaysia akan mula berpuasa (ada negara e.g. Indon dah start puasa hari ni). Rasa semangat jugak nak menyambut ketibaan Ramadan ni...tp biasanya tgh2 Ramadan, fokus tarawikh, penghayatan puasa tu akan mula menurun....hmmm klise!

Tahun ni, aku berazam moga2 Ramadan kali lebih baik dari yang lalu. Kalau boleh nak full tarawikh, sembahyang sunat banyak2 & mengaji tiap2 hari....insyaallah...kita...cita2 kena hebat beb. Apapun paling penting sebenarnya, aku mintak sgt pada Allah agar dalam keadaan yg mencabar ni, kita semua dikurniakan kesihatan yang baik agar dpt berpuasa dgn sempurna...amin.

Ok, selamat berpuasa buat semua. Hope kita dpt rebut peluang dimana sebulan yg penuh barakah ni, yg mana pintu syurga dibuka seluas-luasnya, kita dapat manfaatkan sebaiknya. Insyaallah.

2 comments:

zerovendetta said...

Amin..Semoga hajat2x en.najed termakbul.InsyaAllah..Yang penting kuatkan hati kita =)

najed said...

tq ZV.

amin...insyaallah. Tgh pikir2 nak repair balik kekurangan 3 hr yg lepas ni...huhhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...